Hertenbiefstuk bakken

12 februari 2020
 • Hertenbiefstuk bakken

Als je op zoek bent naar een paar kooktips om je hertenbiefstuk te bakken, ben je bij ons aan het juiste adres.

Het lijkt erop dat er twee manieren zijn om je hertenbiefstuk te bakken: goed of slecht. Ik weet zeker dat je weet waar ik het over heb. Afhankelijk van wie de maaltijd heeft bereid, kan het net zo gemakkelijk beneden pijl zijn als ongelooflijk lekker. Met dat in het achterhoofd en door jaren ervaring en veel hertenbiefstuk te bakken, is de volgende lijst van 20 tips samengesteld om een heerlijke hertenbiefstuk te kunnen bereiden.

Het was geen eenvoudige taak om deze tips op te stellen. Om eerlijk te zijn, het grootste deel was met vallen en opstaan: ten koste van ons avondeten. Het goed bakken van hertenbiefstuk blijkt soms een lastige klus.

 1. Verse peterselie is een van de beste kruiden om toe te voegen aan hertenvlees. De aardse smaak is een ware toevoeging bij het bakken van hertenbiefstuk.
 2. De braadpan moet heet zijn en ik bedoel echt heet, voordat je de hertenbiefstuk gaat bakken! Plaats de hertenbiefstuk niet in de pan en zet dan het vuur aan. Zo ruïneer je de hertenbiefstuk.
 3. Grof zout is altijd beter dan gemalen zout voor je hertenbiefstuk.
 4. Rode wijn is een goede basis om hertenvlees in te bakken. Gebruik een wijn die je zelf zou drinken. Goedkope wijn maakt een maaltijd die goedkoop zal smaken.
 5. Maak altijd de sauzen zelf voor bij de hertenbiefstuk en je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.
 6. Donker bier of bourbon is een heerlijke vloeistof om toe te voegen aan je recept. Het is ook geweldig om het ongebruikte op te drinken.
 7. Als je moet kiezen tussen plantaardige olie of olijfolie, ga dan altijd voor olijfolie. Goed olijfolie maakt de hertenbiefstuk malser.
 8. Wanneer je hamburgers van hertenvlees maakt, bak ze dan in een pan en bak ze af in de oven met een restwarmte van 200 graden. Zo zullen ze ongelooflijk sappig worden.
 9. Als je de hertenbiefstuk te lang hebt lopen bakken, is het geruïneerd.
 10. Knoflook is een geweldige toevoeging als specerij bij een hertenmaaltijd. Ik heb het over verse knoflook, niet uit een fles of verpakking.
 11. Voordat een hertenbiefstuk of hertenrugfilet gaat bakken, moet deze zo droog mogelijk zijn. Als er nog vocht op de het vlees zit, wordt de hertenbiefstuk te snel gebakken en kan het gaarder worden dan het zou moeten zijn.
 12. Om de wildsmaak van een ouder hert te verminderen, marineer je de stukken voor het koken een paar uur in melk.
 13. Bosbessen en frambozen zijn een goede toevoeging om mee te bakken.
 14. Bij het bakken van hertenburgers, zal het toevoegen van fijngehakte champignons en een paar eetlepels boter in de hamburger helpen om ze mals te houden.
 15. Als je klaar bent met het bakken van de hertenbiefstuk, leg ze dan op een bord en bedek ze met aluminiumfolie om te laten rusten (zo’n 10 minuten).
 16. Het bakken van hertenbiefstuk in een stoofpot met komijn en een hele geperste sinaasappel zorgt voor een Mexicaanse bite.
 17. Spek past niet overal bij.
 18. Voor het bakken van de hertenbiefstuk moet het hertenvlees op kamertemperatuur zijn.
 19. Na het bakken van de hertenbiefstuk, laat het op temperatuur komen als het eenmaal van het vuur is. Het hertenvlees zal een deel van de sappen in de vezels opnemen en dus niet uitvloeien op het bord.
 20. Als je een hertenvlees gaat bakken, leg er dan een rij gesneden uien onder. Dit zal de temperatuur constanter houden.

Veel succes!

Ruud Geerligs