Eigenlijk ook Poelier…

24 februari 2020
  • Fazant filet

Wat kan een poelier jouw heden te dage bieden? Is de poelier een kippenboer? De poelier is niet alleen maar voor kipgerechten! Het assortiment van de poelier breidt zich de laatste jaren steeds verder uit. De keuze beperkt zich niet meer tot de verschillende technische delen van wild en pluimvee, maar bevat ook meer en meer kant-en-klare maaltijden en exclusieve tussendoortjes. De Poelier wordt al meer een traiteur en verwerkt de allerbeste kwaliteitsvlees in talloze specialiteiten.

Grote variatie specialiteiten bij de poelier
Voor jou als consument is een bezoek aan een vakman als de poelier zeker de moeite waard en bent daarom dan ook altijd welkom. Tegenwoordig kan de poelier je dan ook verwennen met bijvoorbeeld stoofvlees, lekker en gezond. Dit alles om jou als consument van alle gemakken te voorzien. De poelier probeert u in deze haastige tijden toch een maaltijd voor te schotelen die niet alleen snel klaar is, maar die tevens gezond, overheerlijk en afwisselend is. Het assortiment van de poelier is zodanig gevarieerd dat je voor iedere dag steeds weer iets anders kunt kopen.

Hertenvlees
Ook voor hertenvlees ga je naar de poelier. Een product dat sinds jaar en dag bekend staat als excentriek en slechts populair met de feestdagen, heeft de laatste jaren een grote vlucht gemaakt. Hertenvlees wordt meer en meer verkocht, voor een goede en originele maaltijd. Voordeel van hertenvlees is dat de bereidingstijd niet langer hoeft te zijn dan die van een ander willekeurig stukje vlees. Je bereidt in no-time een gezonde en overheerlijke maaltijd. De misvatting dat men voor een goede wildmaaltijd uren aan het fornuis gekluisterd staat, blijkt door goede voorlichting al bijna niet meer te bestaan. Want er is natuurlijk niets lekkerder dan bijvoorbeeld een hertenbiefstuk.

Als je vragen hebt stel die dan gerust aan ons. Vakman Ruud is trots op zijn werk en praat er dus graag over. De poelier adviseert jou ook graag over het bewaren en bereiden van de producten. Vraag je poelier naar tips of bekijk onze recepten op onze site!

Wild
Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken ook zelf hun voedsel en moeten daarvoor arbeid verrichten. Daardoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak. Voor een goede smaak van wild is met name de leeftijd van het wild van groot belang, daarom slachten wij onze herten na 1,5 jaar om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Het bereiden van wild, zoals een hertenbiefstuk is niet moeilijk! De poelier kan je advies geven over éénvoudige bereidingswijzen en je kunt er recepten krijgen. Wild zorgt het hele jaar door voor extra smaak én, hoe snel en eenvoudig ook klaargemaakt, een culinair hoogtepunt op tafel.

De Traiteur
Is de poelier een traiteur? De poelier is een vakspecialist. Toch worden steeds meer poeliers traiteur genoemd: een moderne vakman die niet alleen een ambachtelijke maaltijd weet te bereiden, maar je kan voorlichten over de meest uiteenlopende bereidingswijzen en recepten. Een groot gedeelte van de poeliers is daarom inderdaad een traiteur.

Traiteur voor verse wild
De traiteur is creatief met gerechten en kan inspelen op jouw wensen. Het uitgangspunt van de poelier als traiteur is iedereen laten genieten van zijn verse wild, zoals hertenvlees. Bij de traiteur haal je de ingrediënten om zelf de heerlijkste maaltijden zelf te maken, of je maakt het jezelf makkelijk en haalt één van de ‘huisbereide’ kant-en-klare maaltijden.

Het assortiment van de traiteur breidt zich de laatste jaren steeds verder uit. Dat maakt een bezoek aan deze vakman meer dan de moeite waard. De poelier/ traiteur biedt jou voor ieder eetmoment passende ingrediënten of zelfs kant en klare maaltijden.

Heerlijk, gezond en snel
Het zijn haastige tijden en het valt daarom niet mee om elke dag een gezonde en heerlijke maaltijd te maken. De traiteur is er om jou als consument van alle gemakken te voorzien. De traiteur zorgt voor een maaltijd die niet alleen snel klaar, maar die tevens gezond, overheerlijk en afwisselend is. Kortom: de poelier verwerkt de allerbeste kwaliteit wild- en overige producten in talloze specialiteiten. Hij een moderne traiteur met kennis van uw wensen!

Ruud Geerligs