Hertenvlees

Onze trots

Trots, dat zijn wij! Trots op onze herten die door de jaren heen zijn geworden zoals wij voor ogen hadden.
In prachtige proporties, een schitterende vacht, sociaal en gewend aan onze bezoekers. Trots op de schilderachtige omgeving met uitgerekte weides en oude bomen waarin onze authentieke Hoeve is gesitueerd. Trots dat wij een plek hebben gecreëerd waarin mens en natuur met elkaar verbonden zijn. Dit uit zich in alles, waardoor er een sfeer is van rust en ontspanning. De ‘ontprikkeling’ die wij ervaren willen wij dan ook graag delen met anderen. Onze tafels staan altijd klaar om te genieten van een oase van rust. Ervaar gastvrijheid die verder gaat dan alleen een kijkje nemen op onze mooie HertenHoeve. Wij kunnen lunches met ons heerlijke hertenvlees verzorgen, bijvoorbeeld tijdens een teamsessie, of een kopje koffie. Op een geweldige locatie vergaderen of brainstormen; bij ons is het mogelijk! Wij verbinden ‘zakelijk’ aan ‘genieten’. ‘Rust’ en ‘ruimte’ als basis voor effectief werken.

Ruud vertelt u graag
Laat u meeslepen door onze passie! Ruud vertelt vol trots over de herten, de bedrijvigheid en de Hoeve.
Hij deelt met u zijn gedrevenheid en liefde voor zijn levenswerk en u zult verrast worden door de wijze waarop de herten op hem reageren.

We doen het samen
Samen gaat bij ons een stuk verder dan alleen het samen herten verzorgen en het beste onderkomen geven. Samen zijn bij ons de generaties die allen hun eigen bijdrage leveren aan de balans tussen mens en natuur. De ouderen hebben de weg bereid naar ons bestaan vandaag en zijn onze band met de historie. De kinderen zijn er om ons bewust te maken dat leven op deze prachtige plek een voorrecht is. Samen is genieten! Geen dag is hetzelfde! Door deze dynamiek is onze Hoeve een bron van energie. U bent altijd welkom en laten wij dan vooral samen genieten!


Hertenvlees is gezond!

De reden dat veel mensen de culinaire mogelijkheden van hertenvlees (vaak een hertenbiefstuk) zijn gaan verkennen, is dat het onder andere ook verschillende voordelen biedt voor de gezondheid van de consument.

Waar hertenvlees goed voor is:

Hart:
Vergeleken met het vlees van lammeren of koeien heeft hertenvlees een lager gehalte aan elementen die doorgaans als de nadelen van het eten van rood vlees worden beschouwd. Dit maakt hertenvlees een levensvatbare vervanger, vooral voor mensen die risico lopen op hartproblemen, beroerte, aandoeningen die verband houden met hoge niveaus van testosteron en mensen die gewoonweg het vet in hun buikgebied willen verminderen.

Bloedarmoede:
Bloedarmoede is een aandoening die optreedt als gevolg van ijzertekort. Als rijke bron van ijzer kan hertenbiefstuk een belangrijk onderdeel zijn van een maaltijd voor iemand die bloedarmoede wil behandelen en/of voorkomen.

Matiging van verzadigd vet:
Vergeleken met de in de volksmond bekendere tegenhangers zoals rundvlees, heeft een portie hertenvlees een verzadigd vetgehalte dat meer geschikt is voor de meeste volwassenen, bij wie minder dan zeven procent van de dagelijkse inname van calorieën voor rekening van verzadigd vet moet komen. Dit vertaalt zich in de aanbevolen inname voor een dagelijkse voeding van tweeduizend calorieën, met niet meer dan zestien gram verzadigd vet per dag. Hertenvlees is hiervoor een ideaal vlees, aangezien een enkele portie slechts vier gram bevat.

Immuunsysteem:
Het vet dat aanwezig is in hertenvlees stelt het lichaam in staat om een sterker immuunsysteem te ontwikkelen. Een sterker immuunsysteem stelt het lichaam in staat om te herstellen en voorkomt dat het lichaam ziekten ontwikkelt.

Spier:
Het relatief hoge gehalte aan eiwitten en ijzer in hertenvlees is belangrijk voor de ontwikkeling van de spieren. Hertenbiefstuk is rijk aan ijzer, wat een belangrijke component is voor de ontwikkeling van myoglobine.


Onze producten

Puur en eerlijk
Samen werken wij aan een puur product om mensen, die willen genieten van kwaliteit, te voorzien van een prachtig stuk vlees. Het vlees van onze Hoeve heeft een eigen karakter en de kruidige smaak is heel verrassend.
Door de natuurlijke voeding die onze herten krijgen en de slacht van jonge dieren, kunnen wij een constante kwaliteit garanderen. Door aandacht en toewijding creëren wij vanuit de kenmerkende wildsmaak een toegankelijke smaakbeleving!

Wij vinden het belangrijk mensen te laten zien hoe onze herten leven. Wij hebben dan ook de visie: “een puur proces geeft een puur product”.
Kom ons bezoeken in Geesteren en beleef het goede en eerlijke leven van onze prachtige herten. Op onze Hoeve, in de achtertuin van Nederland, delen wij graag onze trots.

Wij vriezen het vlees direct na slacht of bereiding in, zodat de pure smaak wordt behouden. Door dit verwerkingsproces kan het vlees tot twee jaar na verpakking worden bewaard.


Ons aanbod

Hertenvlees


Hertenstoofvlees


Overige hertenvlees producten


Overig wildHertenbiefstuk bakken:

Weekends zijn de beste tijd om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van een heerlijk stukje hertenbiefstuk, of u nu hamburgers, hertenhaas of iets anders maakt. Start om met hertenvlees geweldige recepten te maken en geniet!

Ja, we weten dat hertenbiefstuk absoluut heerlijk is als een op zichzelf staand stuk vlees, maar met wat inspiratie over de overige mogelijkheden zult u echt uzelf en uw tafelgenoten volledig te verrassen!

Hertenbiefstuk recepten:


Overig hertenvlees recepten


Hertenbiefstuk op de BBQ

Pagina bekijken


Hertenbiefstuk met brood


Algemene basisingrediënten en bereidingswijze

Eet smakelijk!

Ruud Geerligs