Hertenvlees

Hertenvlees is gezond!

De reden dat veel mensen de culinaire mogelijkheden van hertenvlees (vaak een hertenbiefstuk) zijn gaan verkennen, is dat het onder andere ook verschillende voordelen biedt voor de gezondheid van de consument.

Waar hertenvlees goed voor is:

Hart:
Vergeleken met het vlees van lammeren of koeien heeft hertenvlees een lager gehalte aan elementen die doorgaans als de nadelen van het eten van rood vlees worden beschouwd. Dit maakt hertenvlees een levensvatbare vervanger, vooral voor mensen die risico lopen op hartproblemen, beroerte, aandoeningen die verband houden met hoge niveaus van testosteron en mensen die gewoonweg het vet in hun buikgebied willen verminderen.

Bloedarmoede:
Bloedarmoede is een aandoening die optreedt als gevolg van ijzertekort. Als rijke bron van ijzer kan hertenbiefstuk een belangrijk onderdeel zijn van een maaltijd voor iemand die bloedarmoede wil behandelen en/of voorkomen.

Matiging van verzadigd vet:
Vergeleken met de in de volksmond bekendere tegenhangers zoals rundvlees, heeft een portie hertenvlees een verzadigd vetgehalte dat meer geschikt is voor de meeste volwassenen, bij wie minder dan zeven procent van de dagelijkse inname van calorieën voor rekening van verzadigd vet moet komen. Dit vertaalt zich in de aanbevolen inname voor een dagelijkse voeding van tweeduizend calorieën, met niet meer dan zestien gram verzadigd vet per dag. Hertenvlees is hiervoor een ideaal vlees, aangezien een enkele portie slechts vier gram bevat.

Immuunsysteem:
Het vet dat aanwezig is in hertenvlees stelt het lichaam in staat om een sterker immuunsysteem te ontwikkelen. Een sterker immuunsysteem stelt het lichaam in staat om te herstellen en voorkomt dat het lichaam ziekten ontwikkelt.

Spier:
Het relatief hoge gehalte aan eiwitten en ijzer in hertenvlees is belangrijk voor de ontwikkeling van de spieren. Hertenbiefstuk is rijk aan ijzer, wat een belangrijke component is voor de ontwikkeling van myoglobine.


Onze producten

Pagina bekijken

Puur en eerlijk
Samen werken wij aan een puur product om mensen, die willen genieten van kwaliteit, te voorzien van een prachtig stuk vlees. Het vlees van onze Hoeve heeft een eigen karakter en de kruidige smaak is heel verrassend.
Door de natuurlijke voeding die onze herten krijgen en de slacht van jonge dieren, kunnen wij een constante kwaliteit garanderen. Door aandacht en toewijding creëren wij vanuit de kenmerkende wildsmaak een toegankelijke smaakbeleving!

Wij vinden het belangrijk mensen te laten zien hoe onze herten leven. Wij hebben dan ook de visie: “een puur proces geeft een puur product”.
Kom ons bezoeken in Geesteren en beleef het goede en eerlijke leven van onze prachtige herten. Op onze Hoeve, in de achtertuin van Nederland, delen wij graag onze trots.

Wij vriezen het vlees direct na slacht of bereiding in, zodat de pure smaak wordt behouden. Door dit verwerkingsproces kan het vlees tot twee jaar na verpakking worden bewaard.


Ons aanbod

Hertenvlees


Hertenstoofvlees


Overige hertenvlees producten


Overig wildHertenbiefstuk bakken:

Weekends zijn de beste tijd om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van een heerlijk stukje hertenbiefstuk, of u nu hamburgers, hertenhaas of iets anders maakt. Start om met hertenvlees geweldige recepten te maken en geniet!

Ja, we weten dat hertenbiefstuk absoluut heerlijk is als een op zichzelf staand stuk vlees, maar met wat inspiratie over de overige mogelijkheden zult u echt uzelf en uw tafelgenoten volledig te verrassen!

Hertenbiefstuk recepten:


Overig hertenvlees recepten


Hertenbiefstuk op de BBQ


Hertenbiefstuk met brood


Algemene basisingrediënten en bereidingswijze

Eet smakelijk!

Ruud Geerligs