Hertenvlees is gezond!
De reden dat veel mensen de culinaire mogelijkheden van hertenvlees (vaak een hertenbiefstuk) zijn gaan verkennen, is dat het onder andere ook verschillende voordelen biedt voor de gezondheid van de consument.
Waar hertenvlees goed voor is:
Hart:
Vergeleken met het vlees van lammeren of koeien heeft hertenvlees een lager gehalte aan elementen die doorgaans als de nadelen van het eten van rood vlees worden beschouwd. Dit maakt hertenvlees een levensvatbare vervanger, vooral voor mensen die risico lopen op hartproblemen, beroerte, aandoeningen die verband houden met hoge niveaus van testosteron en mensen die gewoonweg het vet in hun buikgebied willen verminderen.
Bloedarmoede:
Bloedarmoede is een aandoening die optreedt als gevolg van ijzertekort. Als rijke bron van ijzer kan hertenbiefstuk een belangrijk onderdeel zijn van een maaltijd voor iemand die bloedarmoede wil behandelen en/of voorkomen.
Matiging van verzadigd vet:
Vergeleken met de in de volksmond bekendere tegenhangers zoals rundvlees, heeft een portie hertenvlees een verzadigd vetgehalte dat meer geschikt is voor de meeste volwassenen, bij wie minder dan zeven procent van de dagelijkse inname van calorieën voor rekening van verzadigd vet moet komen. Dit vertaalt zich in de aanbevolen inname voor een dagelijkse voeding van tweeduizend calorieën, met niet meer dan zestien gram verzadigd vet per dag. Hertenvlees is hiervoor een ideaal vlees, aangezien een enkele portie slechts vier gram bevat.
Immuunsysteem:
Het vet dat aanwezig is in hertenvlees stelt het lichaam in staat om een sterker immuunsysteem te ontwikkelen. Een sterker immuunsysteem stelt het lichaam in staat om te herstellen en voorkomt dat het lichaam ziekten ontwikkelt.
Spier:
Het relatief hoge gehalte aan eiwitten en ijzer in hertenvlees is belangrijk voor de ontwikkeling van de spieren. Hertenbiefstuk is rijk aan ijzer, wat een belangrijke component is voor de ontwikkeling van myoglobine.
Onze producten
Puur en eerlijk
Samen werken wij aan een puur product om mensen, die willen genieten van kwaliteit, te voorzien van een prachtig stuk vlees. Het vlees van onze Hoeve heeft een eigen karakter en de kruidige smaak is heel verrassend.
Door de natuurlijke voeding die onze herten krijgen en de slacht van jonge dieren, kunnen wij een constante kwaliteit garanderen. Door aandacht en toewijding creëren wij vanuit de kenmerkende wildsmaak een toegankelijke smaakbeleving!
Wij vinden het belangrijk mensen te laten zien hoe onze herten leven. Wij hebben dan ook de visie: “een puur proces geeft een puur product”.
Kom ons bezoeken in Geesteren en beleef het goede en eerlijke leven van onze prachtige herten. Op onze Hoeve, in de achtertuin van Nederland, delen wij graag onze trots.
Wij vriezen het vlees direct na slacht of bereiding in, zodat de pure smaak wordt behouden. Door dit verwerkingsproces kan het vlees tot twee jaar na verpakking worden bewaard.
Ons aanbod
Hertenvlees
- hertenbiefstuk
- hertenhaasje
- hertenrugfilet
- hertenbiefstukpuntjes
- 4 technische delen v.d. achterbout
- hertensucade
- hertenbraadstuk
Hertenstoofvlees
Overige hertenvlees producten
Overig wild
- fazant filet
- wildzwijn haas
- wildzwijn filet
- hazenbout gevliesd
- stoverij van wildzwijn
- wildzwijn stoofvlees
Hertenbiefstuk bakken:
Weekends zijn de beste tijd om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van een heerlijk stukje hertenbiefstuk, of u nu hamburgers, hertenhaas of iets anders maakt. Start om met hertenvlees geweldige recepten te maken en geniet!
Ja, we weten dat hertenbiefstuk absoluut heerlijk is als een op zichzelf staand stuk vlees, maar met wat inspiratie over de overige mogelijkheden zult u echt uzelf en uw tafelgenoten volledig te verrassen!
Hertenbiefstuk recepten:
- Hertenbiefstuk met cantharellen en rode wijnsaus
- Hertenbiefstuk met koffie, jeneverbes en steranijs
- Hertenbiefstuk in pancetta met heerlijke saus
- Hertenbiefstuk Tartaar
- Pittige Aziatische hertenvlees bowl
- Hertenbiefstuk gewikkeld in bacon met frambozensaus
- Hertenvlees taco’s met lente uitjes en pindasalsa
- Hertenbiefstuk met broccoli, gember en lente-ui.
- Hertenbiefstuk met donkere chocoladesaus.
- Hertenbiefstuk met broccoli, Blue stilton en rode wijnsaus.
- Daube van hertenbiefstuk met kweepeer en kastanje
- Hertenbiefstuk met romige mosterdsaus
- Hertenbiefstuk met wilde paddenstoelen & kastanjes
- Carpaccio van hertenbiefstuk
- Hertenbiefstuk hapjes voor bij de borrel
- Hertenbiefstuk met een pistachekorstje, kool en rode wijnsaus
- Hertenbiefstuk stroganoffsaus
- Malse hertenbiefstuk op de BBQ
- Hertenbiefstuk met whisky en mosterdsaus
- Hertenbiefstuk in spek op de BBQ
- Hertenbiefstuk met basmati rijst
- Hertenvlees met stroganoffsaus en spätzle
- Hertenbiefstuk met rode wijnsaus
- Hertenbiefstuk met champignon Risotto
- Hertenbiefstuk met gekarameliseerde uien en paddenstoelen
- Hertenbiefstuk met Chimichurri saus
- Hertenbiefstuk Wellington
- Hertenbiefstuk met portsaus en rode bessen
- Hertenbiefstuk met stroganoffsaus & ‘schoenkoord’ frietjes
- Geglazuurde hertenbiefstuk met zoete aardappelpuree & boschampignons
- Hertenbiefstuk gebakken in hooi met knolselderij en rode kool
- Hertenbiefstuk met balsamico cranberrysaus
- Hertenbiefstuk met Prosciutto & zoete aardappelpuree
- Hertenbiefstuk met groenten
- Hertenbiefstuk met paprikajus
- Hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus
- Hertenbiefstuk met biersaus
- Hertensteak met boerenjongens
- Hertenschotel met fruit en groente
- Hertenbiefstuk met broccoli, Blue stilton en rode wijnsaus
- Hertenbiefstuk met chocoladesaus
- Hertenbiefstuk met broccoli, gember en lente-ui
- Hertenbiefstuk gewikkeld in bacon met frambozensaus
- Hertenbiefstuk Tartaar
- Hertenbiefstuk in pancetta met heerlijke saus
- Hertenbiefstuk met koffie, jeneverbes en steranijs
- Hertenbiefstuk met cantharellen en rode wijnsaus
- Hertenbiefstuk Stoofpot met Mango en Chocolade
- Hertenbiefstuk met fetasalade
- Klassieke hertenbiefstuk stoofpot
Overig hertenvlees recepten
- Reebout met rozemarijn en perenvulling
- Hertenstoofpot in pompoen
- Knoflook geroosterd hertenrack met botersaus
- Frenched hertenrack met kruidenkorst
- Hachee (Stoofpot van hertenstoofvlees en uien)
- Hertenrugfilet met bosbessensaus
- Rugfilet met Italiaanse Salsa Verde
- Reerug met kool en rode bessengelei
- De perfecte jus (umami) voor bij je biefstuk
- Teriyaki roerbakschotel van hertenvlees
- Scotch egg van hertenvlees
- Frenched Hertenrack met Chimichurri saus
- Klassiek Franse stoofpot
- Gegrilde Hertenrugfilet
- Hertenstoofpotje van verse hertenstoofvlees
- Hertenbraadstuk Bourguignon
- Hertenvlees Meatloaf (gehaktbrood)
- Hertenstoofvlees met frisse ragout
- Hertenfilet met asperges
- Hertenstoofpotje
- Shaslick van hertenbiefstuk en groenten
- Gekruid frenched rack
Hertenbiefstuk op de BBQ
- Acht tips voor het roken van hertenrugfilet
- Hertenbiefstukjes van de BBQ met rode portsaus
- Pulled hertenvlees – BBQ
- Rook je hertenvlees in 6 eenvoudige stappen
- Bacon Cheeseburger van Hertengehakt – BBQ
- Hoe grill je de beste burger!
- Pittig stukje hertenbiefstuk van de BBQ
- Hertenbiefstuk hamburger op de BBQ is een echte “Must-Try”
- BBQ Gegrilde hertenbiefstuk met kers-salie boter
- Gemarineerde hertenbiefstuk van de BBQ
- BBQ recept – Hertenbiefstuk met flatbread
Hertenbiefstuk met brood
- Broodje uitgebreid: hertenbiefstuk, ei, ui en brie
- Stokbroodje: hertenbiefstuk met ei
- Hertenbiefstuk met een pittig ‘randje’
Algemene basisingrediënten en bereidingswijze
- Black Burger Buns
- Klassieke Bordelaisesaus – rode wijnsaus
- Salsa Verde
- Acht tips voor het bereiden van een hertenrugfilet
- Authentieke Chimichurri
- hertenbiefstuk bakken
- hertenvlees wildfond
- herten wildbouillon
- de beste zoete aardappelpuree
Eet smakelijk!
Ruud Geerligs