Ingrediënten hertenbiefstuk van de BBQ
4 lapjes hertenbiefstuk van zo’n 150 gram
grof zout
zwarte peper
Ingrediënten kers-salie boter
8 eetlepels gezouten boter
4 teentjes knoflook gehakt
1 eetlepel verse salie gehakt
1/8 kopje gedroogde kersen gehakt
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
Bereidingswijze hertenbiefstuk van de BBQ
Verwarm de BBQ naar zo’n 110 graden.
Plaats de boter, knoflook, salie, kersen, zout en peper in een hittebestendige ondiepe pan. Bestrooi de hertenbiefstuk aan alle kanten met zout en peper. Leg de steaks en de kersen-sageboter ongeveer anderhalf uur in de in deze pan, afhankelijk van de dikte van uw steaks. Het doel is om uw hertenbiefstuk te garen tot ongeveer 50 graden interne temperatuur als u wilt eindigen met een ‘medium rare’ steak.
Wanneer uw hertenbiefstuk bijna klaar is, verwarmt u de BBQ tot zo’n 250 graden. Doop het hertenvlees in het een dunne laag van de gerookte boter. Leg de hertenbiefstukken op de grillroosters en schroei 2 minuten per kant. Laat de hertenbiefstuk 10 minuten rusten voordat u ze serveert. Serveer op elke biefstuk een lepel van de warme gerookte kersen-salieboter en geniet!
Aantal personen: 4
Tip: samen met zoete aardappelpuree is dit een geweldige combinatie!
Recept: Ruud Geerligs