BBQ recept – hertenvlees kebap

22 mei 2023
  • Kebap van hertenvlees gehakt

Wil je een keer wat anders op je BBQ – probeer dan deze heerlijke hertenvlees kebap! Rijk gemalen hertenvlees gehakt gecombineerd met je favoriete BBQ smaken, en gegrild tot malse en sappige perfectie. Een gemakkelijk recept dat perfect is voor het BBQ grill seizoen!

De meeste mensen denken aan biefstuk als ze denken aan gegrilde kebap, zoals onze gegrilde hertenvlees kebap. Maar als je nog hertenvlees gehakt hebt en op zoek bent naar nieuwe grillrecepten, dan wil je deze gemalen hertenvlees kebap zeker eens proberen.

Ingrediënten:

• 1 pond hertenvlees gehakt
• 1 middelgrote witte ui
• 1/2 kop geraspte milde cheddar kaas
• 1 eetlepel beef of steak rub
• 1/4 kopje BBQ-saus
• spiesjes

Bereiding:

Stap 1.
Verwarm je BBQ voor op middelhoog vuur, of rookoven op zo’n 230 graden.

Stap 2.
Doe in een grote kom de gemalen hertenvlees, de geraspte cheddar kaas en de basis BBQ-kruiden. 
Snijd de ui doormidden. Snijd een helft van de ui in blokjes en doe die in een grote mengkom. Leg de andere helft apart. Meng de ingrediënten in de kom door elkaar en rol er balletjes van 2,5 cm van.

Stap 3.
Snijd de resterende helft van de ui in grote stukken.

Stap 4.
Voeg de gehaktballen en de ui toe aan de spiesen, waarbij je de ui tussen elke gehaktbal plaatst.

Stap 5. 
Grill de spiezen 4-5 minuten per kant. Bestrijk de laatste minuut met BBQ-saus.

Stap 6.
Haal de kebap van de BBQ, serveer en geniet!


Is hertenvlees gehakt gezond?
Hertenvlees gehakt is van nature veel magerder dan runder- of varkensgehakt. Het bevat minder vet dan rundvlees  of varkensvlees en daardoor minder calorieën en vet.

Je weet vast wel dat mensen zeggen dat hertenvlees en ander vlees van vrij wild “wildachtig” smaakt. De “wildachtige” smaak komt eigenlijk door verschillende factoren, waaronder het dieet van het hert, de verwerking van het vlees, het seizoen waarin het dier is geslacht, de leeftijd van het dier, en nog veel meer. 

Wij garanderen een constante kwaliteit doordat wij bovenstaande juist onder controle houden en hierdoor niet de ‘wildachtige’ smaak meer heeft! Wil je dus niet voor verrassingen komen te staan, koop dan bij ons het gemalen hertenvlees. 

Kan ik de kepap van tevoren maken?
Ja! Je kunt de gehaktballen van tevoren maken en ze in een luchtdichte verpakking maximaal een maand invriezen of maximaal drie dagen in de koelkast bewaren. Vanwege de versnipperde kaas in dit specifieke recept voor gehaktballen, adviseer ik om ze maximaal één maand in te vriezen. Indien ingevroren, ontdooien voor het grillen.

De spiesjes
Als je bamboe of houten spiesjes gebruikt, kun je ze in water weken voordat je ze op de grill legt. Dit vermindert het risico dat de spiesen vlam vatten.

Tip.
Hertenvlees kebap in combinatie met een frisse Salsa Verde is echt een gouden combinatie

Eet smakelijk,
Ruud Geerligs