Algemene bereidingswijze voor hertenvlees

20 september 2016
Bereidingswijze hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk / herten rugfilet

Boter goed verhitten, de hertenbiefstuk/hertenrugfilet snel dichtschroeien. Tijdens het dichtschroeien het vlees in beweging houden. Het hertenvlees uit de pan nemen en met aluminiumfolie bedekken, 1 á 2 minuten laten rusten.

Hertenhaasje
Aan iedere zijde aanbraden, daarna ongeveer 3 minuten doorgaren.

Braadstuk en Rollade
Stooftijd voor rosé vlees: per 500 gram 45 minuten.
Stooftijd voor gaar vlees: per 500 gram 1 uur.

Hertenstoofblokjes
Zachtjes aanbraden en 2 uur doorgaren.

Kant- en klaar maaltijden
De zak in een schaal in de magnetron leggen en langzaam verwarmen of de zak in een pan met warm water hangen gedurende 15 minuten, niet laten koken.