Een Frenched Hertenrack bereiden is heel gemakkelijk en ziet er ook nog eens spectaculair uit. Een hertenrack is lekker snel gaar en kan gemakkelijk in mooie stukken worden gesneden om te serveren. De sleutel voor succes van dit heerlijke recept is het dry-aging proces. Als je tijd over hebt kun je de botten voor het bereiden grondig schoonmaken door ze met een klein scherp mesje af te schrapen voor een echte professionele afwerking.
Ingrediënten
• 1 kilo (8-rib) Frenched hertenrack
• 1 tot 2 eetlepels olijfolie
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
Voor de Chimichurri saus
• 3/4 kop olijfolie
• 1/2 kopje witte wijnazijn
• 6 teentjes knoflook
• 3 laurierblaadjes
• 2 jalapeño pepertjes, ontdaan van steeltjes, zaadjes en in stukjes gesneden
• 1/2 kopje verse koriander
• 1/2 kopje verse platte peterselie
• 1/4 kopje verse oreganoblaadjes
• 1 eetlepel zeezout
• 1 eetlepel chilipoeder
• 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereiding
Stap 1
Ontdooi een bevroren Frenched hertenrack twee dagen voor het bakken in de koelkast.
Stap 2
Dep het hertenvlees de volgende dag droog met keukenpapier, leg het op een rekje boven een kleine pan om de laatste vochtdruppels op te vangen en zet het onafgedekt terug in de koelkast om minstens 24 uur te rijpen.
Stap 3
Haal de hertenrack een uur voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Maak de Chimichurri saus.
Combineer alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en verwerk het tot een redelijk gladde saus met behoud van een beetje textuur. Dek de chimichurri saus af, in een kommetje, met plasticfolie en zet het in de koelkast tot je de hertenrack gaat braden.
Serveer uiteindelijk de saus op kamertemperatuur.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de hertenrack licht met een beetje olie en zout en peper het. Bak het hertenvlees in een gietijzeren braadpan die groot genoeg is zodat het vlees de zijkanten niet raakt. Bak de Frenched hertenrack op middelhoog vuur aan alle kanten licht dicht, waarbij je een tang gebruikt om het vlees om te draaien en op zijn plaats te houden terwijl je het braadt.
Stap 6
Zet de braadpan vervolgens in de oven en braad het hertenvlees 20 tot 25 minuten – of tot een vleesthermometer in het dikste gedeelte van het gebraad 52 graden aangeeft. Leg de Frenched hertenrack op een snijplank en dek het losjes af met folie en laat het 10 minuten rusten.
Snijd het vlees in twee ribstukken en serveer dit heerlijke vlees met de chimichurri saus.
Ook lekker
Bekijk ook ons andere recept met een Frenched hertenrack:
Frenched hertenrack met kruidenkorst
Geniet en eet smakelijk,
Ruud Geerligs
–
Reken voor zowel de voorbereiding als het koken een half uurtje
Dit gerecht is voor 4 personen
Voor een Frenched hertenrack ben je bij ons aan het juiste adres.