Frenched hertenrack met kruidenkorst

7 oktober 2022
  • Frenched hertenrack

Een Frenched hertenrack is een spectaculair stuk vlees om op tafel te zetten. Samen met deze kruidenkorst serveer je iets wat elke liefhebber van wild ongetwijfeld kan waarderen. 

Als je echt een gerecht wilt maken dat een showstopper is, dan is dit het wel! Bijkomend voordeel is dat een Frenched hertenrack eigenlijk gemakkelijk te maken is en niet veel tijd kost. Perfect voor vakantiebijeenkomsten of feesten, of op dagen dat je je gewoon een echte chef-kok wilt voelen. In dit recept draait alles om een mooie Frenched hertenrack en verse kruiden. Voel je dus vrij om het naar je eigen hand te zetten en verschillende kruiden toe te voegen. Wil je een Latijns tintje- gebruik dan koriander, rode pepervlokken en een beetje rode ui. Als je echt alles uit de kast wilt halen, rook dit gerecht dan op de BBQ!


Ingredienten (voor 8 personen):

Frenched hertenrack – 2 tot 3 pond
• zout en gemalen zwarte peper
• 5 eetlepels druivenpitolie (of gewone olie)
• 8 teentjes knoflook, gepeld
• 3/4 kopje panko broodkruimels
• 1 klein bosje peterselie, grote stelen verwijderd
• 1/4 kopje verse bieslook, grof gehakt
• 1 eetlepel verse salie, grof gehakt
• 1 eetlepel verse rozemarijn, grof gehakt
• 1/2 kopje geraspte parmezaanse kaas
• 2 eetlepels volkoren Dijonmosterd


Bereidingswijze:

Tip
Voordat je de het Frenched hertenrack gaat bakken, snij je het zilverhuidje van het vlees. Deze zilverhuid zorgt ervoor dat de kruiden niet aan het vlees blijven kleven. Het houdt ook de smaak van de kruiden tegen. Verwijder de zilverhuid met een scherp, flexibel mes dat je evenwijdig aan het vlees houdt. Als je de zilverhuid iets optilt, kun je het mes mee laten glijden, zodat je niet te veel vlees verwijdert.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2
Kruid het Frenched hertenrack met zout en peper.

Stap 3
Doe de druivenpitolie in een grote gietijzeren pan op hoog vuur. Als de pan heet is, schroei je het rack aan beide kanten dicht, ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant.

Stap 4
Haal het Frenched hertenrack uit de pan en leg het op een bakplaat om af te koelen.

Stap 5
Terwijl het hertenrack afkoelt, meng je in de kom van een keukenmachine de knoflook, panko broodkruimels, peterselie, bieslook, salie, rozemarijn en parmezaanse kaas. Pulseer het mengsel tot het goed gemengd en alles in kleine stukjes is.

Stap 6
Bestrijk alle kanten van het Frenched hertenrack met de Dijonmosterd. Bestrijk vervolgens alle kanten met het broodkruimelmengsel zodat er een dikke korst ontstaat. 

Stap 7
Laat het Frenched hertenrack zo’n 25 minuten garen in de oven.

Stap 8
Laat het hertenrack 5 tot 8 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Ook lekker
Bekijk ook ons andere recept met een Frenched hertenrack:
Frenched Hertenrack met Chimichurri saus

Uiteraard is een frisse Salsa Verde bij een hertenrack ook een perfecte smaakcombinatie!

En nu genieten,
Ruud Geerligs