Gemarineerde hertensucade uit de oven

Hertenvlees gemarineerd

Ingrediënten gemarineerde hertensucade
Hertensucade (ca. 400 gram)
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel tijm
karnemelk
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel boter of olie
1 eetlepel verse gehakte peterselie
zout en peper

Voorbereiding (dag van tevoren)
Het vlees zuid verpakking nemen en droogdeppen. Bestrooien de sucade met rozemarijn en tijm en en leg het in een hoge schaal. Giet hier karnemelk bij, tot het vlees onder staat. Doe de deksel op de schaal en laat het vlees 24 uur marineren.
Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes lichtbruin en zet deze weg tot gebruik.

Bereidingswijze gemarineerde hertensucade
Verwarm de oven voor op ca. 100 graden. Neem het hertenvlees uit de marinade en dep het droog (de marinade kan niet meer gebruikt worden).
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de hertensucade rondom bruin. Bestrooi het met zout en peper.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een ingevette braadslede of ovenvaste schaal. Plaats de braadslede in de oven en laat het vlees ruim 2 uur garen.
Serveer de gemarineerde hertensucade op een schaal, bestrooi het met peterselie en sesamzaadjes.

Aantal personen: 2
Tip: Lekker met kastanje-tagliatelle, een groene salade en pruimencompote.

Gerelateerde berichten