Ingrediƫnten gemarineerde hertensucade
Hertensucade (ca. 400 gram)
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel tijm
karnemelk
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel boter of olie
1 eetlepel verse gehakte peterselie
zout en peper
Voorbereiding (dag van tevoren)
Het hertenvlees uit de verpakking nemen en droog deppen. Bestrooi de hertensucade met rozemarijn en tijm en en leg het in een hoge schaal. Giet hier karnemelk bij, tot het vlees onder staat. Doe de deksel op de schaal en laat het vlees 24 uur marineren.
Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes lichtbruin en zet deze weg tot gebruik.
Bereidingswijze gemarineerde hertensucade
Verwarm de oven voor op ca. 100 graden. Neem het hertenvlees uit de marinade en dep het droog (de marinade kan niet meer gebruikt worden).
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de hertensucade rondom bruin. Bestrooi het met zout en peper.
Haal het hertenvlees uit de pan en leg het in een ingevette braadslede of ovenvaste schaal. Plaats de braadslede in de oven en laat het hertenvlees ruim 2 uur garen.
Serveer de gemarineerde hertensucade op een schaal, bestrooi het met peterselie en sesamzaadjes.
Aantal personen: 2
Tip: Lekker met kastanje-tagliatelle, een groene salade en pruimencompote.
Onderstaand wat algemene vragen met betreffende antwoorden
Jazeker, in onze webshop bieden wij hoogwaardig, kwalitatief hertensucade aan.
In ons recept raden wij aan om het 24 uur in de marinade te leggen
Voor een mooi en culinair resultaat bevelen wij ruim 2 uur aan.
Voor 2 personen bevelen wij ca. 400 gram aan.