Groentesoep met gebakken hertenreepjes

hertenreepjes

Ingrediënten groentesoep met gebakken hertenreepjes
Hertenpoulet of braadvlees, hoeveelheid naar eigen keuze
3 uien
2 preien
1 selderij
Boter, bloem, nootmuskaat en peterselie
Bouillon
150 gram (oude) kaas
Peper
Broodkorsten

Bereidingswijze groentesoep met gebakken hertenreepjes
Was en snijd de groenten in julienne of kleine ringetjes. Bak ze aan in de pan en voeg er bloem aan toe. Roer dit goed door om aanbakken te voorkomen.
Voeg de bouillon toe en breng op smaak. Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn.
Bak hertenreepjes mooi bruin in boter. Doe het zelfde met de broodkorsten.
Voeg het vlees en de korstjes bij de soep, samen met de kaasblokjes.
Schep de soep in diepe borden en strooi er de gehakte peterselie overheen.

Gerelateerde berichten