Afgelopen weekend had ik het idee om een hertenbiefstuk hamburger te bakken op de BBQ.
Vanwege de beperkte tijd die ik had, gooide ik wat ingrediënten samen en serveerde ze aan mijn familie voor de lunch. Het bleek zo goed dat de eerste woorden die uit mijn vaders mond kwamen: “Je moet van deze hertenbiefstuk hamburger een recept maken!” Omdat ik niet precies wist welke hoeveelheden ingrediënten ik had gebruikt, maakte ik ze een paar dagen later weer zodat ik deze snelle en heerlijke hertenbiefstuk BBQ burger met jullie kan delen!
Hertenvlees BBQ Burger
Het mooiste ervan is niet alleen dat iedereen enthousiast is over je hamburgers, ze zijn ook heel eenvoudig en snel te maken en hebben slechts 4 ingrediënten nodig.
Ingrediënten
1 pond hertenvlees gehakt (of nog lekkerder: gemalen hertenbiefstuk)
100 ml barbecuesaus
5 plakjes ontbijtspek
100 gram cheddar of belegen kaas
Voorbereiding
Maak eerst alle ingrediënten klaar voordat je het geheel mengt, wat betekent dat je de kaas versnipperd en het spek bakt.
Zodra het ontbijtspek naar wens gebakken is, haal je het uit de pan en legt het op keukenpapier zodat het spekvet kan worden opgenomen.
Als het spek is afgekoeld breek je het in stukjes.
Hussel het hertenvlees, barbecuesaus, spek en kaas in een grote kom.
Meng voorzichtig, zodat de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld.
Eenmaal gemengd, druk je het hertenvlees mengsel in de hamburgerpers of maak het met de hand in de gewilde vorm.
Als je klaar bent om te bakken, is het tijd dat de BBQ op een goede temperatuur is (zo’n 150 – 200 graden).
Leg de hertenbiefstuk hamburgers op de grill en draai deze één keer om tijdens het bakken.
Bak de hamburgers niet te lang, anders kunnen ze te droog worden (ik bakte ze uiterlijk 3 minuten per kant)
Zodra de hamburgers klaar zijn, leg je ze op je favoriete broodje en maak deze af naar wens!
Ik voeg persoonlijk geen broodje, specerijen of overige sausjes toe, want de burger alleen is al zo ontzettend heerlijk!
Recept: Ruud Geerligs