Hertenbiefstuk met amandelroomsaus

20 september 2016
  • Hertenbiefstuk amandel

Ingrediënten hertenbiefstuk met amandelroomsaus
4 mooie stukken hertenbiefstuk
Witte port of sherry
2 eetlepels blanke rozijnen
100 gram geschaafde amandelen
50 gram boter
1 theelepel tijm
250 gram creme fraîche
Zout en peper

Voorbereiding hertenbiefstuk met amandelroomsaus
Giet de port of sherry over de rozijnen en zet ze apart.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze
Verhit de boter en bak hierin de hertenbiefstuk 2-3 minuten per kant. Bestrooi het hertenvlees met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen.
Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de creme fraîche al roerend toe.
Meng de helft van de amandelen er door.

Serveer de hertenbiefstuk met de saus en strooi de rest van de amandelen er over.

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4