Hertenbiefstuk met appeltjes en bosbessensaus

20 september 2016
  • Hertenbiefstuk appel

Ingrediënten hertenbiefstuk met appeltjes en bosbessensaus
12 stukjes hertenbiefstuk
6 kleine zure appels, type Elstar
200 gram blauwe bosbessen, diepgevroren
1 el gehakte sjalot
4 tl margarine
2 el rode wijnazijn
1 tl roze peperbolletjes
125 ml rode wijn
2 el zoetstof
peper en zout

Bereidingswijze hertenbiefstuk met appeltjes en bosbessensaus
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en maak een inkerving in de schol om te voorkomen dat deze barst.  Vul de appels met enkele blauwe bosbessen en wikkel de appels in een reep aluminium folie. Plaats ze gedurende 15 minuten in de oven.

Smelt 1 tl margarine in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de bosbessen, wijnazijn, peperbolletjes, snufje zout en de wijn aan toe. Laat 15 minuten al roerend inkoken op zacht vuur.

Voeg de zoetstof toe en giet het mengsel door een zeef. Breng op smaak met de kruiden. Bak het hertenvlees 3 minuten per elke kant in een pan met margarine. Kruid ze met peper en zout.

Schik op elk bord 2 hertenbiefstukjes en een appel, gooi de saus er omheen.

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 6