Ingrediënten hertenbiefstuk
4 x 150 gr hertenbiefstuk
3 eetl. olijfolie
50 gr boter
Ingrediënten cranberrysaus
1 eetl. korianderzaad
1 eetl. roze peperkorrels
½ eetl. grof zeezout
1 eetl. gedroogde rozemarijnnaaldjes
1 eetl. olijfolie
1 kleine fijngesneden ui
75 gr suiker
100 gr verse cranberry’s
1 takje verse rozemarijn
1-2 eetl. balsamicoazijn
125 ml bouillon
zout en peper
Bereiding:
Rooster het korianderzaad en de roze peperkorrels kort in een droge pan tot ze gaan geuren.
Maal het samen met gedroogde rozemarijn en zout tot een grof poeder.
Rol de hertenbiefstuk door dit geurige mengsel.
Dek het hertenvlees af en zet aan de kant voor gebruik.
De cranberrysaus
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes (zo’n 3 minuten). Voeg de cranberry’s, suiker, rozemarijn en bouillon toe en kook alles zachtjes (ongeveer 10 minuten) tot een dikke saus.
Verwijder vervolgens de rozemarijnnaaldjes uit de saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.
Bak de hertenbiefstuk:
Verhit de boter en de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Bak de hertenbiefstuk 2-3 minuten aan iedere kant voor rosé, of naar eigen smaak.
Laat het hertenvlees zo’n 10 minuutjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Serveer de hertenbiefstuk op voorverwarmde borden, in z’n geheel of in plakjes gesneden met de cranberrysaus erbij.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappeltjes en spruitjes.
Genieten met 4 personen
Ruud Geerligs