Hertenbiefstuk recept met biersaus

25 oktober 2018
Hertenbiefstuk biersaus

Ingrediënten hertenbiefstuk met biersaus
6 mooie stukken hertenbiefstuk
4 el olijfolie
4 el boter
4 tenen knoflook (niet gesneden)
1 el karwijzaad
1 dl bruin bier (bij voorkeur zoet)
5 dl hertenfond (sterke bouillon)
peper en zout

Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de hertenbiefstuk mooi bruin. Houd ze warm in aluminiumfolie.
Verwijder het braadvet met wat keukenpapier.
Laat boter bruinen in de pan en voeg het karwijzaad en de 4 tenen knoflook toe. Blus de pan met fond en het bier.
Zeef de saus en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden met peper en zout.

Schik de hertenbiefstuk op de warme borden, eventueel met hert saus.

Lekker met: Spruitjes, witlof en gekookte aardappelen of zoete aardappelpuree.
Aantal personen: 6