Hertenbiefstuk met biersaus

Hertenbiefstuk biersaus

Ingrediënten hertenbiefstuk met biersaus
6 hertenbiefstukjes
4 el olijfolie
4 el boter
4 tenen knoflook (niet gesneden)
1 el karwijzaad
1 dl bruin bier (bij voorkeur zoet)
5 dl hertenfond (sterke bouillon)
peper en zout

Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de hertenbiefstuk mooi bruin. Houd ze warm in aluminiumfolie.
Verwijder het braadvet met wat keukenpapier.
Laat boter bruinen in de pan en voeg het karwijzaad en de 4 tenen knoflook toe. Blus de pan met fond en het bier.
Zeef de saus en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden met peper en zout.

Schik de hertenbiefstukken op de warme borden, eventueel met saus.

Lekker met: Spruitjes, witlof en gekookte aardappelen.
Aantal personen: 6

Gerelateerde berichten