Stokbroodje: hertenbiefstuk met ei

4 maart 2019
  • Hertenbiefstuk op stokbrood

Stokbrood is heerlijk, vooral wanneer gevuld met hertenbiefstuk, rucola en een gebakken ei. Ik hou ervan wanneer echte maaltijden in broodjes passen, dus ik ben altijd op zoek naar dingen die kunnen worden belegd. Hertenvlees met ei is perfect om in brood te stoppen. En eigenlijk denk ik dat de meeste dingen heerlijk smaken tussen twee stukjes brood. Deze sandwich is een pure verrukking en snel te maken. Heerlijk hertenbiefstuk, een gebakken ei, peperige rucola en pittige mosterd!

Ingrediënten hertenbiefstuk met ei op stokbrood
1 hertenbiefstuk 150 gram
2 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel boter
1 takje verse tijm
1-2 grote eieren
1 stokbrood
pittige mosterd (naar smaak)
rucola (naar smaak)
zout en peper

Bereidingswijze
Verwarm een ​​gietijzeren pan op hoog vuur. Dep je hertenbiefstuk droog met keukenpapier en kruid het royaal met zout en peper. Schroei beide kanten elk 2 minuten (moet licht bruin en knapperig zijn). Verlaag het vuur tot het medium is, voeg de knoflook, boter en tijm toe en rooster het geheel met de boter tot het diepbruin is. Ik weet dat 1 eetlepel boter niet veel is om mee te doen, dus voel je vrij om meer toe te voegen indien nodig. Haal het hertenvlees uit de pan om te laten rusten en bak een ei (of 2).

Rooster het stokbrood nog even lekker goudbruin af. Smeer vervolgens het stokbrood in met mosterd (naar smaak). Snijd de hertenbiefstuk in dunne reepjes en beleg het stokbrood hiermee. Leg hierop de rucola en je gebakken ei (of 2). Breng het geheel op smaak met zout en peper en geniet ervan!

Aantal personen: 1 of 2

Recept: Ruud Geerligs