Ingrediƫnten hertenbiefstuk met noten
4 mooie stukken hertenbiefstuk
100 gr macadamia-noten
2 sjalotten
30 gram boter
zout en versgemalen peper
3 el suiker
2 dl rode wijn
2 bos-uien
Bereidingswijze hertenbiefstuk met noten
Verwarm de oven voor op de brilstand. Hak de macadamia-noten grof, pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het hertenvlees in circa 5 minuten rondom aan. Neem ze hierna uit de pan, bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie.
Verhit het braadvet opnieuw en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en laat deze lichtbruin worden.
Schenk voorzichtig de wijn bij de gekarameliseerde suiker en laat de saus tot de helft inkoken. Druk de macadamia-noten op de hertenbiefstuk en plaatst deze in het midden van de oven. Gril ze circa 2 minuten.
Was de bos-uien en snijd ze in reepjes. Verdeel de bos-uien over de hertenbiefstuk en schep de saus er omheen.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4
Tip: samen met zoete aardappelpuree is dit een heerlijke combinatie!
Recept: Ruud Geerligs