Hertenbiefstuk recept met noten

20 september 2016
  • Hertenbiefstuk noten

Ingrediƫnten hertenbiefstuk met noten
4 mooie stukken hertenbiefstuk
100 gr macadamia-noten
2 sjalotten
30 gram boter
zout en versgemalen peper
3 el suiker
2 dl rode wijn
2 bos-uien

Bereidingswijze hertenbiefstuk met noten
Verwarm de oven voor op de brilstand. Hak de macadamia-noten grof, pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het hertenvlees in circa 5 minuten rondom aan. Neem ze hierna uit de pan, bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie.

Verhit het braadvet opnieuw en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en laat deze lichtbruin worden.

Schenk voorzichtig de wijn bij de gekarameliseerde suiker en laat de saus tot de helft inkoken. Druk de macadamia-noten op de hertenbiefstuk en plaatst deze in het midden van de oven. Gril ze circa 2 minuten.

Was de bos-uien en snijd ze in reepjes. Verdeel de bos-uien over de hertenbiefstuk en schep de saus er omheen.

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen:  4

Tip: samen met zoete aardappelpuree is dit een heerlijke combinatie!

Recept: Ruud Geerligs