Hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

hertenbiefstuk paddestoelen

Ingrediënten hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus
4 hertenbiefstukjes van 150 g
snuf peper
1 tl zout
1 tl roomboter
4 el grof gehakte paddenstoelen
1 teen knoflook geperst
2 dl kalfsbouillon
2 el dungesneden reepjes seranoham
1 dl room
1 el Pernod (anijsdrankje)

Bereiding hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus
Peper en zout de hertenbiefstuk en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de hertenbiefstuk uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven (110 graden) tot ze een kerntemperatuur van 48-50 graden hebben. Bak vervolgens in het braadvocht de paddenstoelen, knoflook en seranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng het hertenvlees eventueel op smaak met peper en zout.

Aantal personen: 4
Tip: lekker met röstirondjes.

Gerelateerde berichten