Hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

26 oktober 2018
  • hertenbiefstuk paddestoelen

Ingrediënten hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus
4 hertenbiefstukjes van 150 g
snuf peper
1 tl zout
1 tl roomboter
4 el grof gehakte paddenstoelen
1 teen knoflook geperst
2 dl kalfsbouillon
2 el dungesneden reepjes seranoham
1 dl room
1 el Pernod (anijsdrankje)

Bereiding hertenbiefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus
Peper en zout de hertenbiefstuk en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de hertenbiefstuk uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven (110 graden) tot ze een kerntemperatuur van 48-50 graden hebben. Bak vervolgens in het braadvocht de paddenstoelen, knoflook en seranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng het hertenvlees eventueel op smaak met peper en zout.

Seranoham
Een Serrano ham moet je niet verwarren met een Ibérico ham: de smaak is totaal anders en de Serranoham komt van een ander varkensras. Dit verklaart ook grotendeels het prijsverschil. Serranoham is aanzienlijk goedkoper dan een Ibérico ham. Koop bijvoorbeeld een fantastische Paleta Curada van Reserva kwaliteit. Deze heerlijke Spaanse ham heeft minimaal 7 maanden gerijpt.

Aantal personen: 4
Tip: lekker met röstirondjes of met zoete aardappelpuree!