Hertenbiefstuk met paprikajus

hertenbiefstuk paprikajus

Ingrediënten hertenbiefstuk met paprikajus
1 rode paprika
1 sjalotje
2 maal 2 hertenbiefstukjes (a ca. 125 g)
1 pot wildfond (380 ml)
2 takjes tijm
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
2 dl rode wijn
75 g boter
versgemalen peper
zout

Voorbereiding hertenbiefstuk met paprikajus
Paprika schoonmaken en de sjalotje pellen en snipperen. Helft van paprika fijnsnipperen en andere helft in flinterdunne reepjes snijden. Reepjes halveren. Hertenbiefstuk alvast op kamertemperatuur laten komen. In pan fond, tijm, sjalot met wijn en gesnipperde paprika aan de kook brengen. Fond op hoog vuur in 10-15 minuten tot eenderde laten inkoken

Bereidingswijze hertenbiefstuk met paprikajus
Hertenvlees inwrijven met kaneel en chilipoeder. In Koekenpan 50 g boter verhitten. De hertenbiefstuk op matig vuur regelmatig keren en in ca. 10 minuten mooi bruin en net gaar bakken. Het hertenvlees bestrooien met peper en zout, op een warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Paprikareepjes in bakvet ca. 1 minuut zachtjes bakken. Ingekookte fond door zeef in koekenpan schenken. Aanbaksels losroeren en jus nog ca. 3 minuten laten inkoken. Van vuur af rest van boter in klontjes door jus kloppen. Leg de vier hertenbiefstukjes op vier warme borden. Wat jus erover scheppen, rest in juskom serveren.

Aantal personen: 4

Gerelateerde berichten