Hertenbiefstuk recept met rode portsaus en bospaddenstoelen

20 september 2016
  • Hertenbiefstuk wijnsaus

Ingrediënten hertenbiefstuk met rode wijnsaus
4 mooie stukken hertenbiefstuk
60 gram boter
3 dl rode portsaus (kant- en klaar – of bekijk recept)
300 – 500 gram verschillende paddenstoelen (schoongemaakt)
Bijvoorbeeld: cantharel, trompet du mort, oesterzwam, shii-take en kastanje-champigion
zout en peper

Bereidingswijze
Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper en bak ze in heet boter om en om, circa 2 tot 3 minuten aan beide kanten. Haal het hertenvlees uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie.
Bak de paddenstoelen in het bakvet van het hertenvlees en wikkel deze daarna ook in aluminiumfolie.
Blus het bakvet af met rode portsaus en roer alle aanbaksels los. Laat de saus nog 1 minuut zachtjes koken.

Serveer de hertenbiefstuk in hun geheel of snijd ze in schuine stukken. Leg wat van de paddenstoelen op het bord en schenk er een beetje rode wijnsaus bij.

Aantal personen: 4
Tip: Lekker met zoete aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes.

Recept: Ruud Geerligs