Hertenbiefstuk met rode wijnsaus en bospaddestoelen

Hertenbiefstuk wijnsaus

Ingrediënten hertenbiefstuk met rode wijnsaus
4 hertenbiefstukkken
60 gram boter
3 dl rode wijnsaus (kant- en klaar)
300 – 500 gram verschillende paddestoelen (schoongemaakt)
Bijvoorbeeld: cantharel, trompet du mort, oesterzwam, shii-take en kastanje-champigion
zout en peper

Bereidingswijze
Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper en bak ze in de heter boter om en om, circa 2 tot 3 minuten aan beide kanten. Haal de hertenbiefstuk uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie.
Bak de paddestoelen in het bakvet van het vlees en wikkel deze daarna ook in aluminiumfolie.
Blus het bakvet af met rodewijnsaus en roer alle aanbaksels los. Laat de saus nog 1 minuut zachtjes koken.

Serveer de biefstukken in hun geheel of snijd ze in schuine stukken. Leg wat van de paddestoelen op het bord en schenk er een beetje rode wijnsaus bij.

Aantal personen: 4
Tip: Lekker met aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes.

Gerelateerde berichten