Hertenbiefstuk recept met groenten

3 maart 2019
  • Hertenbiefstuk groenten

Ingrediënten
600-800g hertenbiefstuk
85 g spekreepjes
2 grote dikke worteltjes
2 preien
2 courgettes
1 teentje knoflook, gehakt en geplet
1 eetlepel fijngehakte of gesneden verse gember
Schil van ½ citroen of limoen
Sap van 1 citroen of limoen
Handvol gehakte peterselie of koriander

Bereidingswijze hertenbiefstuk recept:

Stap 1
Bak het spek zachtjes goudbruin en leg deze apart.

Stap 2
Snijd de prei in fijne stroken in plaats van ringen. Snijd met behulp van een dunschiller dunne linten wortel en doe dat ook met de courgette.

Stap 3
Fruit de prei, knoflook en gember in olie op laag vuur en draai ze met een tang totdat ze zacht worden. Voeg de wortel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de wortel slap is gekookt. Voeg vervolgens de courgette en limoenschil toe.

Stap 4
Kook de courgette mee tot dat deze doorzichtig wordt en niet te gaar anders zullen de linten breken. Roer het citroen- of limoensap erdoor en houd het op temperatuur.

Stap 5
Bak afzonderlijk de hertenbiefstuk in een hete braadpan 2-3 minuut per kant bruin en laat het hertenvlees vervolgens even een paar minuten rusten.

Tip: Hoe weet je dat de hertenbiefstuk naar wens gegaard is?
Gebruik de vingertest die je een goede indicatie geeft over de gaarheid van je biefstuk. Controleer makkelijk de gaarheid van de te bakken hertenbiefstuk zonder een vleesthermometer te gebruiken, door te vergelijken hoe het vlees aanvoelt met het gevoel van je hand door verschillende posities van uw hand.

Hoe dit hertenbiefstuk recept te serveren?
Serveer de warme groenten met hun sappen op afzonderlijke borden. Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg deze op de groenten. Strooi de spekblokjes er bovenop samen met de peterselie / koriander. Geniet van dit gezonde en lekkere hertenbiefstuk recept!

Tip: samen met zoete aardappelpuree is dit een geweldige combinatie!

recept: Ruud Geerligs