Gemarineerde hertenbiefstuk van de BBQ

5 maart 2019
Hertenbiefstuk BBQ vuur

Ingrediënten hertenbiefstuk van de BBQ
4 lapjes hertenbiefstuk van zo’n 150 gram
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel Worcestersaus
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels fijngehakte knoflook
1/2 theelepel gemalen peper
1/4 glas droge rode wijn – wij gebruikten Pinot Noir

Voorbereiding hertenbiefstuk van de BBQ
Meng alle marinade-ingrediënten in een maatbeker.
Plaats de hertenbiefstuk in een grote zak.
Giet de marinade over het hertenvlees en sluit de zak.
Plaats de zak in op een platte ondergrond zodat de steak plat ligt.
Koel en marineer minstens 5 uur, draai elk half uur de hertenbiefstuk om in de marinade. Laat vervolgens de marinade uitlekken en laat de steak minstens 1 uur op kamertemperatuur komen

Bereidingswijze hertenbiefstuk van de BBQ

Olie het grillrooster goed in verwarm de grill tot 250 graden.
Dep het hertenvlees droog met keukenpapier en wrijf beide kanten van de biefstuk in met olijfolie.
Leg de hertenbiefstuk op de grill. Niet storen gedurende 2 minuten. Met een tang pak je de biefstuk op en draai je deze 90 graden op de grill – dit geeft je de ‘arceergrills’. Grill nog eens 2 minuten aan dezelfde kant.

Draai de biefstuk en grill tot medium rood, op dezelfde manier als de eerste kant. Leg uiteindelijk de hertenbiefstuk op een schaal en laat het minstens 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes, serveer eventueel met gebakken aardappels of puree en geniet!

Aantal personen: 4