Hertenbraadstuk met salsa verde

20 september 2016
  • hertenbraadstuk

Ingrediënten hertenbraadstuk
600 gram gesneden hertenbraadstuk
2 el verse peterselie (grof gehakt)
1 el verse basilicum (grof gehakt)
1 el verste munt (grof gehakt)
1 lente-ui (in dunne ringen gesneden)
5 groene olijven (ontpit en in stukjes gesneden)
1 el kappertjes
50 ml olijfolie
50 gr boter
versgemalen peper

Benodigdheden:
Keukenpapier
Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze
Pureer de peterselie, basilicum, munt, lente-ui, olijven, kappertjes en olijfolie met de staafmixer tot een gladde groene saus. Een uitgebreider recept voor Salsa Verde kun je hier vinden.

Dep het hertenvlees door met keukenpapier en kruid de braadlappen met peper. Verhit de boter in een koekenpan en schroei de braadstukken op hoog vuur aan beide zijden dicht.
Bak de hertenbraadstukken in 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.

Verdeel de hertenbraadstuk en schep de salsa verde over het vlees.

Tip: Lekker met penne paste en gegratineerde tomaten *
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 25 bereiden

*Gegratineerde tomaten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer 4 vleestomaten en bestrooi deze met oude geraspte kaas.
Verwarm de tomaten 7-10 minuten in de oven, tot de kaas op de tomaat gegratineerd is.