Hertenfilet met charlotte van kweeperen

20 september 2016
  • Hertenfilet charlotte

Ingrediënten hertenfilet
6 hertenfilets (100 gr stuk)
3 kweeperen
6 peren
1/2 liter rode wijn
6 cl cognac

Bereidingswijze hertenfilet
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de kweeperen en schil ze. Snij ze in stukjes en kook ze met een half glas water op een matig vuur tot moes.

Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan. Breng de rode wijn aan de kook in een pannetje en doop de peren er in, door het steeltje vast te houden. Neem de peren uit de wijn zodra ze rood gekleurd zijn. Laat ze afkoelen en snijd ze in fijne plakjes.
Bekleed 6 aparte vormpjes met de plakjes peer. Schep een beetje kweeperenmoes in het midden en bedek dit met de resterende plakjes peer. Plaats de vormpjes 15 minuten in de oven.

Grill de hertenfilets gedurdende 2 tot 3 minuten aan iedere kant in een pan met anti-aanbaklaag. Houd de filets warm, door ze bijvoorbeeld even in aluminiumfolie te wikkelen. Blus de pan met de cognac en laat de saus even inkoken. Breng de kweeperen moes over een bord aan en schik het hertenvlees ernaast. Giet de saus er overheen en serveer het samen met de peren.

Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6