Hertenfilet met fijne kruidenkaas

20 september 2016
  • Hertenfilet met fijne kruidenkaas

Ingrediënten Hertenfilet met fijne kruidenkaas
1200 gr hertenfilet
6 tl fijne kruidenkaas
4 el olijfolie
2,5 dl room
2 el fijngesnipperde bieslook
2 elk fijngesnipperde peterselie
3 dl hertenfond (bouillon)
peper en zout

Bereidingswijze
Verhit de olie in een lange braadpan en bak het hertenvlees bruin. Leg de filet in een ovenschotel en laat het verder bakken in een oven op 110 graden tot het hertenvlees een kerntemperatuur van 48-50 graden heeft.

Kook de fond samen met de room, voeg de kruidkaas toe en laat verder inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden met peper en zout.

Haal de hertenfilet uit de ovenslee en houd het warm. Voeg de gehakte bieslook en peterselie aan de saus toe. Versnijd de filet en schik op een voorverwarmde schotel. Overgiet met de helft van de saus, serveer de rest in een apart kommetje. Dien op met gekookte maiskolven, broccoli en jongen wortelen.

Aantal personen: 6