Hertengoulash

20 september 2016
  • Hertengoulash

Ingrediënten hertengoulash
750 gr hertenstoofvlees
2 el boter
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 1/2 dl wild- of runder bouillon
1 1/2 dl rode wijn
1 tl rozemarijn
6 jeneverbessen
1 laurierblad
1 kruidnagel
75 gr mager rookspek in dobbelsteentjes
60 gr champignons in plakjes
1 el rode-bessengelei
1 el zilveruitjes
1 el piccalilly (of zelf maken)
2 plakjes ontbijtkoek, in stukken gesneden
Zout en peper
Optioneel: allesbinder

Bereidingswijze Hertengoulash
Bak het vlees in 1 el boter even aan in een hapjespan, bestrooi het vlees met zout en peper. Fruit in een andere pan de ui in de resterende boter en roer de tomatenpuree door de ui. Afblussen met bouillon en rode wijn.

Giet het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn, jeneverbessen, laurier en kruidnagel toe. Laat het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan gaar stoven (circa 45 minuten).

Bak, terwijl het vlees gaart, de dobbelsteentjes spek krokant en bak de champignons in een beetje van het spekvet. Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, de bessengelei, zilveruitjes, piccalilly en ontbijtkoek.

Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus is gebonden. Breng op smaak met zout en peper.

Aantal personen: 4
Tip: Een scheutje gembersiroop door de dressing of saus