Ingrediënten (hertenpaté)
250 gr hertenstoofvlees
200 gr vette speklappen
150 gr kalfs- of varkenslever
3 laurierblaadjes
1 takje tijm
10 jeneverbessen
1/2 tl versgemalen peper
1 glas rode wijn
1 glas rode port
8 gr zout
1 ei
25 gr bloem
15 gr ontbijtspek (in plakjes gesneden)
Ingrediënten (uienmarmelade)
2 grote rode uien
3 el olijfolie
3 el bruine basterdsuiker
3 el rozijnen
1 glas rode wijn
1 glas rode wijn azijn
zout en vers gemalen peper
Voorbereiding
Doe de laurierblaadjes, tijm, geplette jeneverbessen, peper, wijn en port in een kom. Snijd het hertenvlees in blokken, schep ze door de marinade en laat minstens 6 uur (bij voorkeur hele nacht) intrekken.
Neem het vlees uit de marinade, zeef het vocht en laat het inkoken tot er nog circa 2 el over zijn. Snijd de speklappen in blokken.
Hak het hertenvlees grof in een foodprocessor en doe het in een kom.
Hak de speklappen fijn in een foodprocessor en doe het eveneens in een kom.
Meng het hertenvlees, de speklappen en de gesneden lever met de ingekookte marinade, het losgeklopte ei en de bloem goed door elkaar.
Fruit voor de uienmarmelade de in halve ringen gesneden uien in de hete olie glazig. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 15 min stoven en vervolgens afkoelen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 80 graden.
Bekleed de patévorm met het spek, vul het met het vleesmengsel en druk goed aan. Dek het geheel af met de overhangende spek. Zet de vorm circa één uur in de voorverwarmde oven.
Laat de hertenpaté afkoelen en stort op een platte schaal, dep het uitlopende vocht op.
Serveer de Hertenpaté met de uienmarmelade.
Hertenpaté met uienmarmelade
20 september 2016