Hertenragout

20 september 2016
  • Hertenvlees hertenragout

Ingrediënten hertenragout
1 kg hertenstoofvlees
1 grote ui
150 gr winterwortel
150 gr knolselderij
150 gr prei
80 gr boter
100 gr bloem
1 el tomatenpuree
2 dl rode wijn
4 dl wildfond
6 jeneverbessen
1 laurierblad
4 plakken ontbijtkoek
1 el appelstroop

Bereidingswijze hertenragout
Bak de met peper en zout bestrooide hertenstoofvlees mooi bruin en haal het uit pan. Snij de groenten en ui in kleine blokjes en bak ze met boter op een laag vuur. Voeg de rode wijn toe en laat deze voor 1/3 inkoken.
Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze goed. Voeg daarna de bloem toe en laat alles op laag vuur garen.

De koude wildfond toevoegen en samen met de jeneverbessen en laurierblad aan de kook brengen tot een mooie saus ontstaat. Eventueel water of wildfond toevoegen, of smaak brengen naar eigen keuze.

Het gebraden hertenvlees samen met de in blokjes gesneden ontbijtkoek en de appelstroop ongeveer 2 uur zachtjes laten smoren.

Aantal personen: 4
Tip: Serveren met aardappelpuree, rode kool en stoofperen