Hertenschotel met fruit en groente

20 september 2016
  • hertenschotel

Ingrediënten hertenschotel
1200 gr schoudervlees
400 gr hertenpoulet/hertenbotten voor de bouillon
2 preien
2 wortels
2 stoofappels
1 pompelmoes of het sap van 2 pompelmoezen (pompelmoes = grapefruit)
3/4 bruine hertenbouillon
2 el verse tuinkruiden (bieslook, marjolein en tijm)
4 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze hertenschotel
Was en snijd de groente in grote stukken. Schil de pompelmoes, verwijder de velletjes en de pitten.
Pers de twee pompelmoezen uit en waar het sap in een glas.

Snijd het vlees in blokjes. Neem een grote stoofpot en verhit de olie. Bak het vlees hier in bruin.
Haal het hertenvlees uit de pan en houd het warm door het in aluminiumfolie te wikkelen.

Bak de groenten in de stoofpot, voeg het vlees erbij en overgiet het met de warme bouillon. Laat alles garen onder gesloten deksel. Voeg op het einde van de stooftijd de partjes van de pompelmoes, het pompelmoessap en de stukjes geschilde appel erbij.

Laat nog enige tijd sudderen onder open deksel en zorg dat de appels niet tot moes stoven. Voeg de tuinkruiden er bij en roer voorzichtig om. Kruiden met peper en zout.

Serveertip: De hertenschotel opdienen met gekookte aardappelen / zoete aardappelpuree of rijst

Aantal personen: 6