Ingrediënten hertensteak
4 hertenbiefstukjes (175 gr stuk)
400 gr cantharellen (paddenstoelen)
125 gr boter
2 dl wildfond
2 dl sap van boerenjongens
100 gr boerenjongens
2 el creme fraîche
2 el aalbessengelei
1 dl rode port
1 schorseneer, geschild in dunne repen
zout en peper
Bereidingswijze
Maak de cantharellen schoon en snijd de houtige uiteinden van de stelen. Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper en bak ze in 75 gr boter bruin, circa 3 min aan elke kant om en om. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
Bak de cantharellen op een hoog vuur in 50 gr boter en haal ze uit de pan. Blus het braadvocht af met wildfond en roer de aanbaksels los. Voeg het sap van de boerenjongens toe en laat alles samen inkoken tot sausdikte. Maak de saus af met de boerenjongens, creme fraîche, aalbessengelei en rode port. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Frituur de dunnen repen schorseneer in hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de hertensteak met de cantharellen, boerenjongens saus en garneer met de gefrituurde repen schorseneer.
Aantal personen: 4
Tip: Lekker met haricot verts, gegrilde groenten en aardappeltaart.
Hertensteak met boerenjongens
20 september 2016