Hertenstoofpotje

Hertenstoofpot

Ingrediënten hertenstoofpotje
650 gr hertenstoofvlees, in stukjes gesneden
2 el olijfolie
2 el boter
2 fijngesneden uien
2 el bloem
1/2 rode wijn
takje tijm
laurierblad
takje rozemarijn
1 winterwortel (geblancheerd en in schijfjes gesneden)
1/2 selderijknol, schoongemaakt en in blokjes gesneden
150 gr kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
4 el zilveruitjes
3 el peterselie
3 el groene chartreuse of marasquin (aromatisch likeur)

Bereidingswijze
Verhit olie en boter en bak het hertenstoofvlees hierin bruin. Doe wat peper over het vlees. Als het vlees flink gebruind is, doe je de gesneden uien erbij. Bak deze 1 minuut mee.
Bestrooi alles met bloem en bind het met rode wijn. Laat het geheel een uurtje op laag vuur garen onder gesloten deksel.

Het bundeltje tijm, laurier en rozemarijn toevoegen en 10 minuten mee laten stoven. Daarna voeg je de gesneden wortel, knolselderij, paddenstoelen en uitjes toe. Kruiden met peper en zout.

Voeg de peterselie en de chartreuse/marasquin er bij.
Serveer het stoofpotje met aardappelpuree of rijst.

Aantal personen: 4

Gerelateerde berichten