Dit hartige hertenvlees Meatloaf recept is verrukkelijk mals, perfect gekruid en gelakt met een rijke en pittige saus!
Hertenvlees Meatloaf is ook een van mijn favoriete manieren om van hertenvlees te genieten. Zoals bij elk klassiek gehaktbrood, moet je gemalen vlees met vet gebruiken. De meeste gehaktbroodrecepten gebruiken 80/20 rundvlees zodat het niet te droog is en dat is bij hertenvlees is niet anders. Omdat hertenvlees zo mager is, raden wij aan om het hertenvlees te mengen met een beetje (20%) varkensvlees of rundervet.
Sommige mensen genieten van de gezondheidsvoordelen van het magere hertenvlees, maar magere vlees maakt je Meatloaf erg droog. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om gewoon mijn eigen vlees te verwerken, want dan weet je precies wat erin zit. Pak gewoon een goede vleesmolen!
Hoe maak je hertenvlees Meatloaf?
Eerlijk gezegd, hertenvlees kun je voor de meeste gehaktbroodrecepten gebruiken en zullen geweldig smaken. De beste hertenvleesrecepten zijn de recepten die specifiek zijn afgestemd op de rijke smaak van hertenvlees. Persoonlijk vind ik de kruidige smaak van salie een een mooie aanvulling op hertenvlees, terwijl een beetje zoetigheid, wat tomatenpuree en mosterd de smaak ook opfleurt.
De juiste smaken komen niet tot hun recht als het Meatloaf zo taai is als een baksteen. Het geheim van het creëren van de meest malse gehaktbroodjes is om het vlees niet te overbelasten. Ik verkruimel het hertenvlees zachtjes in kleine stukjes, bestrooi het met paneermeel en meng de overige ingrediënten apart. Het grote voordeel van het maken van je hertenvlees gehaktbrood op deze manier is dat alle ingrediënten al zijn samengevoegd voordat dit met het vlees wordt gemengd.
Hoe lang duurt het om een gehaktbrood van 2 pond te bakken?
Bak 2 pond gehaktbrood op 180 graden gedurende 75 minuten, of tot de inwendige temperatuur 72 graden bedraagt. De baktijd zal korter zijn als u geen cakeblik gebruikt en het in plaats daarvan platdrukt op een bakplaat.
Wat te serveren bij hertenvlees meatloaf?
Bij het maken van gehaktbrood is er geen klassieker bijgerecht dan zoete aardappelpuree. De aardappelpuree kan op het fornuis worden bereid terwijl het gehaktbrood lekker in de oven loopt te garen. Als groente zou ik: bonen, wortels of asperges aanbevelen.
Ingrediënten
2 pond gemalen Hertenbraadstuk (gemengd met vet)
1 kopje broodkruimels
1 kopje bouillon
2 Eieren
2/3 kopje geraspte Ui
1/4 kopje fijngehakte peterselie
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel bruine mosterd
1 ½ eetlepel Worcestershire sauce
1 1/2 theelepel tafelzout
1/2 theelepel paprika
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 ronde theelepel gemalen salie
Ingrediënten gehaktbroodglazuur
1/2 kopje Ketchup
1 eetlepel Worcestershire Sauce
2 eetlepels bruine suiker
Bereiding
Stap 1
Oven voorverwarmen tot 180 graden.
Stap 2
Verkruimel het hertenvlees zachtjes in kleine stukjes en plaats het in een grote kom. Strooi er broodkruimels overheen.
In een aparte kom de resterende ingrediënten mengen.
Giet de kruiden en het vloeibare mengsel bij de kom met hertenvlees. Meng het met je handen voorzichtig samen.
Stap 3
Combineer alle ingrediënten voor het glazuur en schilder een paar eetlepels op de bodem van het cakeblik. Leg het gehaktbrood in het cakeblik en giet de rest van het glazuur over de bovenkant van het gehaktbrood.
Stap 4
Plaats het gehaktbrood 75 minuten in de oven, of tot de inwendige temperatuur 72 graden is bereikt.
Stap 5
Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten en geniet.
Eet smakelijk,
Ruud Geerligs
Het kruiden en bakken heeft hooguit 1,5 uur nodig
Dit gerecht is voor minimaal 4 personen
Jazeker, ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres.