Hertenvlees Wildfond

19 september 2016
  • Hertenvlees wildfond

Goede wildfond heeft botten nodig. Vraag ons om de hertenbotten.

Ingrediënten
1 kg hertenbotten
1 prei
1 winterwortel
500 gr tomaten
50 gr knolselderie
zwarte peperkorrels (even geplet)
salieblaadjes
4 laurierblaadjes
takje tijm
4 liter water

Bereiding
Doe de botten samen met het water in een grote soeppan 🥘. Breng het geheel aan de kook en zonodig tussentijds afschuimen. Voeg de groenten en kruiden erbij en laat de bouillon minimaal 5 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon laat het geheel rustig inkoken. Uiteindelijk houd je één liter over van de oorspronkelijke vier liter water plus het vocht uit de groenten. Let dus vooral tegen het einde goed op dat je niet een verbrande bodem over houd.

Omdat het wildfond zeer geconcentreerd van smaak is, heb je er maar enkele eetlepels van nodig. Vries daarom het wildfond in ijsblokjeshouders, want één ijsblokje is ongeveer net zo veel als één eetlepel.

Recept: Ruud Geerligs

Lekkere Receptjes heeft ook een mooie variant met bessen!