Pittig stukje hertenbiefstuk van de BBQ

30 augustus 2019
Hertenbiefstuk pittig

De zomer loopt af, maar dat betekent niet dat u de BBQ moet uitzetten, toch? Natuurlijk niet! Lekker bakken die hertenbiefstuk!

Weekends zijn de beste tijd om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van een heerlijk gegrild stukje hertenbiefstuk, of u nu hamburgers, hertenhaas of iets anders maakt. Start de BBQ op met deze geweldige recepten en geniet!

Ja, we weten dat hertenbiefstuk absoluut OK en heerlijk is als een op zichzelf staand stuk vlees, maar af en toe is het lekker om het wat pittiger te maken, en wat is een betere manier om het dan te vullen met roomkaas en chilipeper en het met ontbijtspek in te pakken?

Ingrediënten
Hertenbiefstuk
Ontbijtspek
Roomkaas
Knoflookpoeder
Zout en peper
Biefstukkruiden naar keuze
Champignons
Chilipeper – in kleine plakjes gesneden in kleine reepjes
Ui – in plakken gesneden in kleine reepjes gesneden
Tandenstokers

Voorbereiding
Bestrooi de hertenbiefstuk met knoflookpoeder, biefstukkruiden, zout en peper.
Bestrooi vervolgens het hertenvlees met roomkaas, chilipeper, uien en champignons. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe.
Rol het vlees op en wikkel het in ontbijtspek en zet het vast met tandenstokers.

Als de kolen warm zijn, leg dan de hertenbiefstuk op de BBQ. Bak het twee tot drie minuten en draai dan één keer om.
Het spek moet een beetje knapperig zijn en de inwendige temperatuur van het hertenvlees moet 125-135 graden zijn.
Als de kerntemperatuur minder is, verplaats dan het hertenvlees naar een koeler deel van de grill (indirecte hitte).

Haal uiteindelijk de hertenbiefstuk van de BBQ en laat het minimaal 10 minuten rusten voordat u het snijdt – als u zo lang kunt wachten!

Tip: samen met zoete aardappelpuree is dit een geweldige combinatie

Recept: Ruud Geerligs